Láss velünk! - Audionarrátorok Társasága
"Az emberek nem születtek egyformának, de természetes joguk, hogy egyenlő lehetőségekkel rendelkezzenek."
(Selye János)

Kurucsai Szabolcs - segítő

Kurucsai Szabolcs vagyok, és sokáig úgy gondoltam, nekem semmi sem lehetetlen. Mindig szerettem az életet, élveztem azt, amiért megdolgoztam és ami nekem jutott. Vállalkozásaimból éltem, és ha valami már nem jelentett kihívást, új dologba kezdtem. Nem törődtem azzal, hogy az életnek árnyékos oldala is lehet. Úgy éreztem, nem léteznek ledönthetetlen falak, kilátástalan helyzetek.

Amikor azonban 35 éves koromban váratlanul elveszítettem a látásomat, szó szerint is homályba vesztek az előre vivő utak, eltűntek a lehetőségek, egy korábban magától értetődő világ bezárult előttem.

2009-ben a látásomon kívül még sok mindent elveszítettem, számomra addig fontos dolgokról kellett lemondanom. Át kellett értékelni az életemet, elengedni azokat a dolgokat, amik visszahúztak, és közben elég nyitottnak maradni ahhoz, hogy felfedezzem mindazt, ami újra értelmet adott az életemnek.

Létre hoztam az Árboc Egyesületet, hogy minél több helyen és formában képviselhessem azt, ami számomra fontos. Szeretném áthidalni az ép és a fogyatékkal élő emberek közti szakadékot, és megmutatni, mire vagyunk képesek mindnyájan, ha van elhatározás, akarat és összefogás. Kicsi tettekkel is közel lehet kerülni nagy jelentőségű változásokhoz.

Azóta iskolákban és egyetemeken tartott előadásaimon és céges csapatépítéseken, motivációs tréningeken évente több ezer embernek mesélem el, hogy a számomra fenekestül felfordult világot hogyan tanultam meg új perspektívából szemlélni, és újra értékelni benne, ami igazán fontos. Gyerekeknek és felnőtteknek mesélem el, hogy hogyan lehet közlekedni, főzni, filmet nézni, táncolni, egyszóval élni úgy is, ha olyan fontos dolgot veszítünk el, mint például a látásunk. Arra biztatok mindenkit, hogy ne féljenek megismerni a világnak még ismeretlen oldalát, és eközben közelebb kerülni önmagukhoz is.

Vakon szereztem meg és sajátítottam el a szakács szakmát, baristaként saját kezűleg készített kávékülönlegességgel kínálom a Vakmerő Kávészünet névre hallgató beszélgetős délutánjaimon a vendégeimet, és mindig forgatok valami új tervet a fejemben.

Telefon: 06 30 5322 955

E-mail:

Kurucsai Szabolcs - segítő