Láss velünk! - Audionarrátorok Társasága
"Az emberek nem születtek egyformának, de természetes joguk, hogy egyenlő lehetőségekkel rendelkezzenek."
(Selye János)

Virányi-Kovács Margit

Virányi-Kovács Margitnak hívnak. Szigetszentmiklóson élek férjemmel és két kisfiunkkal.

Gyógypedagógusként végeztem az ELTE Gyógypedagógiai Karán, látássérültek pedagógiája szakirányon. Jelenleg a Vakok Állami Intézetében dolgozom, ahol felnőtt korú látássérült embereket tanítok. Emellett szívem csücske a kisgyermekek közt végzett munka is. Részidőben óvodás és kisiskolás korú látássérült gyermekek fejlesztésével foglalkozom.

Az audionarráció a munkám kapcsán vált számomra szenvedéllyé. 2012-ben elvégeztem a 90 dB Project által meghirdetett színházi és múzeumi narrátor kurzust, majd 2020-ban az NFSZK által szervezett audionarrátor képzést is sikerrel zártam. Filmes narrációval a Vakok Állami Intézetében kezdtem el foglalkozni különböző rendezvények, illetve filmklubok keretén belül. Nagy öröm volt számomra, hogy 2013-tól 2015-ig a színházi akadálymentesítésben is dolgozhattam. Ezen időszak alatt a 90dB Project munkatársaival több budapesti színház mellett vidéken is szerveztünk narrált előadásokat.

Mind a színházi, mind a filmes területen végzett munkám során felemelő érzés volt megtapasztalni, hogy a látássérült nézők számára mekkora örömöt és élményt nyújt egy-egy akadálymentesített előadás. Hálás vagyok, hogy ezen a területen dolgozhatok, és remélem, hogy ez a jövőben sem lesz másképp.

Telefon: +36 70 580 3592

E-MAIL:

Virányi-Kovács Margit